وکیل خانواده

وکیل خانواده

وکیل خانواده کیست؟

اصطلاح وکیل خانواده را بیشتر در فیلم های تلویزیونی و سینمایی شنیده ایم. این اصطلاح معمولاً در کشورهای خارجی برای وکیلی به کار می‌رود که تمامی امور مربوط به یک خانواده را از نظر حقوقی و کیفری انجام می دهد ومشاوره حقوقی یک خانواده میباشد. در واقع در کشورهای اروپایی و آمریکا نظر به اینکه قانون‌گذار اهمیت زیادی به موضوع داشتن مشاور حقوقی برای خانواده‌ها داده است فرهنگ داشتن وکیلی همیشگی برای یک خانواده جا افتاده و شعار هر خانواده یک وکیل عملی شده است. اما وقتی ما این اصطلاح را در کشور خودمان می شنویم منظور از وکیل خانواده وکیلی می باشد که به دعاوی مربوط به امور خانواده می‌پردازد در واقع با تخصصی شدن امر وکالت دعاوی مربوط به خانواده از دعاوی تخصصی محسوب شده و وکلایی هستند که صرفاً به حرفه وکالت در این زمینه اشتغال دارند.

دعاوی خانواده

هنگامی که صحبت از دعاوی خانواده می‌شود بیشتر موضوع مهریه و طلاق به ذهن متبادر می گردد اما باید بدانیم که قانونگذار در قانون حمایت خانواده دعاوی مربوط به خانواده را که در صلاحیت دادگاه های ویژه رسیدگی به امور خانواده هستند برشمرده و احصاء نموده است این دعاوی عبارتند از:

-دعاوی ناشی از دوران نامزدی و خسارت بر هم زدن نامزدی

-الزام به ثبت ازدواج دائم، اثبات رابطه زوجیت، اخذ اجازه ازدواج دختر، اجازه ازدواج مجدد زوج

-استرداد جهیزیه، تامین خواسته جهیزیه، تامین دلیل جهیزیه

مطالبه مهریه، تامین خواسته و توقیف اموال در راستای مهریه، اعسار و تقسیط مهریه

-نفقه فرزندان، نفقه زوجه، نفقه افراد واجب النفقه، ترک انفاق

-الزام به تمکین، نشوز زوجه

-اجرت المثل و نحله

-عسروحرج زوجه، گواهی عدم امکان سازش، طلاق رجعی، طلاق بائن، طلاق خلع، طلاق مبارات اثبات رجوع، طلاق توافقی، فسخ نکاح

-حضانت فرزندان، ملاقات فرزندان

-اثبات نسب، نفی ولد، اهدای جنین، فرزندخواندگی

-حجر، قیمومت، نصب قیم، عزل قیم، حکم رشد، امور راجع به غایب مفقودالاثر و تغییر جنسیت

همانطور که ملاحظه می فرمایید برخلاف آنچه که تصور می شود، دعاوی خانواده نیز عناوین مختلفی دارد که بسته به مورد قابل طرح در دادگاههای خانواده می‌باشد و از همین رو است که وکیل خانواده باید دارای تخصص و تجربه کافی در زمینه این دعاوی بوده و احاطه و تسلط کافی بر قوانین مربوط به امور خانواده داشته باشد.

.

وکیل خانواده
وکیل خانواده

.

اهمیت داشتن تخصص در امور خانواده

در بسیاری از موارد هنگامی که امور مربوط به خانواده به وکیلی ارجاع می‌شود ممکن است ایشان از قبول آن دعوا خودداری نماید. برخی چنین تصور می‌کنند که این امتناع از قبول دعاوی ناشی از عدم اهمیت دعاوی مربوط به خانواده می باشد، اما این تصور کاملا اشتباه است چرا که همانطور که سایر دعاوی نیاز به داشتن دانش و تجربه تخصصی دارد دعاوی خانواده نیز علاوه بر لزوم داشتن تخصص نیاز به مهارت و تجربه کافی و همچنین آشنایی با روانشناسی خانواده دارد. در بسیاری از موارد در صورتی که وکیل تجربه کافی در زمینه دعاوی خانواده داشته باشد می‌تواند با دادن مشاوره‌های صحیح از بروز و ثبت طلاق جلوگیری نماید و با برگزاری جلسات متعدد بین زوجین اختلاف آنها را ریشه یابی و حل کند. همچنین در بسیاری از موارد که موضوع دعوا مطالبه مهریه می باشد اگر وکیل تخصص کافی در این زمینه نداشته باشد ممکن است حقوق زوجه پایمال شده و علیرغم اینکه زوج دارای تمکن مالی کافی برای پرداخت مهریه می باشد به دلیل عدم اقدامات بجا و مناسب زوجه از توقیف و تملک اموال بازماند. همچنین در صورتی که وکیل آشنایی کافی با امور خانواده و دعوای مهریه نداشته باشد از جانب زوج نیز ممکن است خساراتی به بار آید چرا که اگر وکیل آشنایی کافی با قوانین خانواده داشته باشد می‌تواند با اقدامات بجا و  طرح دادخواست مناسب از زندان رفتن زوج جلوگیری نماید.

وکیل طلاق

یکی از دعاوی مطرح و معمول در زمینه دعاوی خانواده طلاق می باشد. همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد طلاق نیز اقسام متفاوتی دارد. سخت ترین نوع طلاق طلاق به درخواست زوجه میباشد. از آنجایی که برابر با قانون و فقه اسلامی حق طلاق با زوج است و زوجه تنها با اثبات شرایطی خاص می‌تواند متقاضی طلاق باشد اخذ رای به نفع زوجه که خواهان طلاق میباشد امری دشوار و تخصصی می باشد. در صورتی که وکیل دادگستری که به او مراجعه می نمایید  تجربه کافی در زمینه دعاوی خانواده نداشته باشد قطعاً موفقیت مورد نظر شما در دعوای طلاق را به دست نخواهد آورد. چراکه طلاق از جانب زوجه نیاز به اثبات عسر و حرج وی دارد و شرایط خاصی مانند ضرب و جرح توسط زوج به صورت متعدد یا عدم پرداخت نفقه و همچنین اعتیاد زوج یا دائم الخمر بودن وی باید اثبات شود. در بسیاری از موارد وکیل به صرف ادعای زوجه مبنی بر اعتیاد مرد اقدام به طرح دادخواست طلاق از جانب زوجه می نماید اما در جلسه رسیدگی قاضی دادگاه اعلام می نماید که این موضوع باید طی حکم یا سند رسمی اثبات گردد و پس از آن به استناد آن میتوان حکم به طلاق از جانب زوجه صادر نمود. همچنین در خصوص طلاق توافقی نیز قابل ذکر است این نوع طلاق در شرایطی که هر دو طرف یعنی مرد و زن یا همان زوج و زوجه راضی به طلاق می باشند قابل ثبت است اما نظر به اینکه برابر با آیین نامه جدید صادره از جانب رئیس محترم قوه قضاییه مسئله طلاق توافقی باید پیش از طرح دادخواست به امور مشاوران خانواده ارجاع گردد پروسه این نوع از طلاق بسیار طولانی تر از سابق شده است. لذا اگر وکیل دارای تجربه کافی در زمینه دعاوی خانواده باشد می‌تواند با اجرای تمهیداتی این زمان طولانی را حذف کرده و با سرعت مناسب و در زمانی بسیار کم اقدام به اخذ رای و ثبت طلاق توافقی بنماید.

.

 

.

وکیل خانواده
وکیل خانواده

اهمیت مشاوره با وکیل خانواده

متاسفانه در جامعه ما لزوم مشاوره وکیل خانواده پیش از ازدواج هنوز برای عامه مردم ضروری نشده است. همانطور که زوجین قبل از اقدام به ازدواج به مشاورین خانواده مراجعه می‌نمایند بهتر است پیش از این انعقاد نکاح به وکیل متخصص در امور خانواده نیز مراجعه کنند. در بسیاری از موارد جهت تعیین مهریه و تعهداتی که به عهده زوجین گذاشته می شود زوج بدون آنکه اطلاع کافی از عناوین و اصطلاحات مطرح شده داشته باشد با توجه به جو حاکم در آن زمان هر تعهدی را پذیرا شده و هر برگه ای را امضا می زند. پس از گذشت مدتی از انعقاد نکاح متوجه می‌شود زیر بار تعهداتی غیر قابل انجام رفته است.

در مدت فعالیت ما در زمینه وکالت تنها یک مورد وجود داشته است که زوج پیش از انعقاد نکاح جهت مشاوره حقوقی با وکیل متخصص به دفتر مراجعه نموده و در این زمینه مشاوره گرفته است و نکته جالب اینجاست که ایشان پس از اخذ مشاوره و آشنایی با اصطلاحات حقوقی در زمینه خانواده اذعان داشتند که در صورت عدم انجام مشاوره مسئولیت سنگینی به عهده ایشان گذاشته می شد وعواقب جبران‌ناپذیری از آن حاصل میگردید.

در صورتیکه شما نیز درگیر دعاوی خانواده میباشید میتوانید با وکلای گروه وکلای مهراد مشورت نموده و پیگیری کار خود را به ما بسپارید.

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 1 میانگین: 5]

مقالات مرتبط

برچسب ها:, ,

دیدگاه