وکیل دادگستری

وکیل دادگستری

وکیل پایه یک دادگستری به چه معناست؟

همه ما اصطلاح وکیل پایه یک دادگستری را شنیده ایم. اما بعضاً با مفهوم آن و تفاوت آن با واژه وکیل به تنهایی آشنا نیستیم. طبق قوانین سابق وکلا را به سه گروه وکلای پایه یک، پایه دو و پای سه تقسیم میکردند. در شروع کار ابتدا وکیل وکیل پای سه قلمداد می شد که بر اساس تجربه و سابقه وکالت دارای محدودیت شرکت در برخی از پرونده‌ها بود. بعد از اینکه چندین سال سابقه به دست می‌آورد پروانه وکالت پایه دو را دریافت می‌کرد که با آن می توانست در دادگاه‌های با درجه بالاتر وکالت کرده و پس از آن نیز با گذشته مدتی دیگر و کسب تجربه بیشتر پروانه وکالت پایه یک دادگستری به وی می‌دادند، که می‌توانست در کلیه پرونده ها اعم از دادسرا، شورای حل اختلاف، دادگاه بدوی، دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی کشور و همچنین دیوان عدالت اداری وکالت نماید.

عناوین جدید وکالت

در حال حاضر این روند متفاوت شده و پس از آنکه شرکت کننده در آزمون وکالت موفق به دریافت رتبه کافی برای قبولی شد، پس از انجام کلاس های اولیه و روند ابتدایی پروانه کارآموزی وکالت از طرف کانون وکلا به او داده میشود. در این دوره مدت ۱۸ ماه، قبول شده در آزمون وکالت باید کاراموزی وکیل دادگستری را انجام دهد. در این مدت او بسته به اینکه در کدام شهر قبول شده باشد باید در همانجا اقدام به تعیین وکیل سرپرست کند. برای مثال اگر وکیل تهران باشد باید در تهران فردی را به عنوان وکیل سرپرست انتخاب و در مدت کارآموزی تحت نظارت او فعالیت نماید. پس از گذراندن دوره کارآموزی نوبت به آزمون اختبار می‌رسد.

.

وکیل دادگستری
وکیل دادگستری

.

برگزاری آزمون اختبار وکالت

همانطور که گفتیم پس از اینکه مدت کارآموزی به اتمام رسید و کارآموز مدارک خود از جمله گزارش های از جلساتی که شرکت نموده را به انضمام سایر تکالیف دوره کارآموزی به کمیسیون کارآموزی کانون وکلا تقدیم نمود در صورت تایید مدارک او باید آماده آزمون اختبار باشد. آزمون اختبار وکالت پایه یک دادگستری در دو مرحله کتبی و شفاهی انجام میشود. ابتدا کارآموز آزمون های کتبی را طی مدت چند روز پشت سر گذاشته که درس حقوق ثبت نیز در این آزمون مورد سوال قرار می گیرد. پس از آن آزمون های شفاهی و به صورت مصاحبه حضوری از او پرسش به عمل می آید. در صورتی که فرد رتبه های مطلوب را در این آزمون ها نیز به دست آورد پس از مراسم تحلیف پروانه پایه یک دادگستری به او داده خواهد شد.

.

وکیل دادگستری
وکیل دادگستری

.

وکیل دادگستری متخصص

پس از اخذ پروانه پایه یک دادگستری وکلا می‌توانند در تمامی دعاوی از جمله دعاوی مطروحه در دادسراها، در محاکم دادگستری در دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری وکالت نمایند. اما معمولاً نظر به اینکه در ابتدای کار تجربه کافی در اختیار وکیل دادگستری نمی باشد و باید به دنبال جذب پرونده های مختلف جهت کسب تجربه باشد از همین رو پرونده های مطرح در محاکم خانواده از جمله مطالبه مهریه، طلاق، مطالبه نفقه و محاکم حقوقی از جمله خلع ید و الزام به تنظیم سند رسمی، دعاوی تصرف، مطالبه وجه، مطالبه وجه چک و همچنین اجرا گذاشتن چک و سایر دعاوی کیفری از جمله قتل عمد، کلاهبرداری، خیانت در امانت، ضرب و جرح و غیره را انجام دهد. پس از اینکه چندین سال در این موارد فعالیت حرفه‌ای انجام شد با توجه به رشته تحصیلی و گرایش وکل می تواند ادعا کند که به صورت تخصصی در یک امر مهارت کافی را به دست آورده و ادامه راه را در همین زمینه انجام خواهد داد.

.

وکیل دادگستری
وکیل دادگستری

.

گروه وکلای مهراد ضمن همکاری با وکلای متخصص و باتجربه در تمامی زمینه های حقوقی امکان همکاری و مشاوره و همچنین هدایت و پیگیری پرونده شما را در تمامی مراحل داشته و به شما تضمین می‌دهد که با نهایت تلاش و دقت نتیجه مطلوب را برای شما به دست آورد.

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 17 میانگین: 4.6]

مقالات مرتبط

برچسب ها:, ,

دیدگاه