ثبت شرکت

ثبت شرکت

همانطور که در مقالات پیش در خصوص ثبت شرکت توضیح داده شد،مطالعه مقاله اداره ثبت شرکت ها با پیشرفت زندگی اجتماعی و بزرگ شدن و یک پارچه شدن کسب و کارها و نظر به اینکه برای برطرف کردن نیازهای زندگی شرکت ها و کمپانی های بزرگ ایجاد شده که صرفا به تولید یک یا چند محصول تخصصی میپردازند، دیگر مثل گذشته و زندگی کشاورزی یک خانواده مسؤل برطرف نمودن کلیه نیازهای خود از راه تولید نمیباشد به نحوی که از طریق کشاورزی در زمین و پرورش دام نیاز خوراک خود را برطرف نماید و از جهتی با خیاطی و پارچه بافی نیاز پوشاک را رفع کند و….
در زندگی شهری هر فرد به صورت تخصصی مسولیت انجام کاری خاص را عهده دار می باشد یک مهندس در طول زندگی صرفا به کار ساخت و ساز میپردازد و در حوزه کشاورزی یا قضایی و… که فاقد تخصص میباشد فعالیتی ندارد. یک کارخانه صرفا به تولید ظروف آشپزخانه مشغول است و طبعا کارگران و کارمندان آن نیز در همین زمینه فعالیت دارند به نحوی که از مجموعه این فعالیت های تخصصی تولیدات بزرگ ایجاد شده و از مجموعه این تولیدات نیاز های بشر امروزی رفع میشود.

لزوم ثبت شرکت

همانطور که در مقدمه ذکر شد شرکت ها و کمپانیهای بزرگ مسولیت تولید به صورت عمده را عهده دار شدند که به برطرف کردن نیاز بخش عمده ای از افراد جامعه میپردازد، برای مثال شرکتی که تولید کفش انجام میدهد توانایی تولید و رفع نیاز ده ها هزار و یا میلیون ها فرد را دارد، حال تصور کنید شرکتی با این حجم گسترده تولید و با این میزان مراودات تجاری و مالی چه مسولیت سنگینی را عهده دار خواهد بود، بدون ثبت این شرکت در مرجعی مشخص و رصد فعالیت های آن و ثبت رسمی این فعالیت ها باب سو استفاده باز شده و این مجموعه قدرت کافی برای ایجاد مشکلات مالی و اقتصادی و بهداشتی خواد داشت.
در واقع ایجاد نظم در جامعه و کنترل قدرت های بزرگ ایجاب میکند نهادهای حکومتی بر فعالیت این کمپانی ها اشراف داشته و افراد جامعه که مرتبط با این موسسات و شرکت ها میباشند آگاه از فعالیت ها و تصمیمات مهم آن ها باشند.

انواع شرکت

هر شرکت دارای شخصیت حقوقی مستقل میباشد که بسته به خواست تاسیس کنندگان به انواع مختلفی تقسیم میشوند. هر شرکت بسته به نوع خود دارای مسولیت های متفاوت برای اعضا میباشد.
در تقسیم بندی شرکت ها در ایران 8 نوع شرکت قابل ثبت و تاسیس میباشد، از جمله شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط سهامی، شرکت غیر مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی.
هرکدام از اقسام نام برده شده دارای شخصیت های مستقل و مسولیت مدیران و صاحبان سهام در آن ها متفاوت میباشد که با توجه به اهداف تاسیس و زمینه فعالیت درخواست ثبت آن توسط موسسین مطرح میشود.

نحوه ثبت شرکت

پس از توضیحات فوق و با معرفی اجمالی انواع شرکت به بررسی نحوه ثبت شرکت میپردازیم.
جهت ثبت 7 نوع اول که مذکور افتاد درخواست ثبت به اداره ثبت شرکت ها داده میشود، اما برای ثبت شرکت تعاونی نظر به اهمیت موضوع و تعداد اعضای آن مقررات خاصی در وزارت تعاون در نظر گرفته شده است و درخواست ثبت از آن طریق به عمل می آید.
جهت ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها ابتدا باید نام شرکت معرفی گردد که بر اساس اولویت میتوان پنج نام پیشنهاد داد، با بررسی اسامی پیشنهادی اداره تعیین نام که مستقر در اداره ثبت شرکت ها میباشد بررسی های لازم را بعمل آورده و در صورت مغایرت نداشتن نام های پیشنهادی با اسامی ثبت شده یکی از نام ها را بر اساس اولویت تایید میکند، پس از تایید نام نوبت به ثبت صورتجلسه مجمع عمومی موسسین میرسد که بسته به نوع شرکت میبایست سهم الشرکه اعضا و سرمایه اولیه شرکت مشخص شود و پس از تعیین سمت اعضا صورتجلسه مربوط به هیات مدیره نیز پس از ارائه اساسنامه میبایست تحویل اداره ثبت شرکت ها گردد. با تایید اطلاعات ارسالی توسط اداره مذکور آگهی تاسیس شرکت چاپ شده و مدیر عامل یا صاحبان حق امضا نسخه ای از مدارک ارسالی را از اداره ثبت شرکت ها تحویل گرفته و با پرداخت هزینه انتشار روزنامه رسمی، تاسیس شرکت مذکور برای اطلاع عموم آگهی میگردد.

گروه وکلای مهراد این اطمینان را به شما عزیزان میدهد که کلیه امور ثبتی مربوط به ثبت شرکت های سهامی خاص، مسولیت محدود، تضامنی و… و همچنین کلیه صورتجلسات شما از جمله افزایش یا کاهش سرمایه، تعیین سمت مدیران، تغییر آدرس و… را در کوتاه ترین زمان به صورت تضمینی و با حداقل هزینه انجام خواهد داد.

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 12 میانگین: 4.8]

مقالات مرتبط

برچسب ها:, , ,

دیدگاه