طلاق توافقی

طلاق توافقی

مدت زمان لازم جهت ثبت طلاق توافقی چقدر است؟

در تقسیم بندی طلاق دو نوع تقسیم بندی کلی وجود دارد که نوع اول آن از جنبه تئوری و مطالعه مبانی طلاق از جهت حقوقی بوده و نوع دیگر آن جنبه عملی طلاق می باشد.
 با بررسی موضوع طلاق در قانون مدنی و فقه اسلامی از نظر تئوری طلاق به طلاق خلع و مبارات یائسه و طلاق سوم همچنین طلاق رجعی و بائن تقسیم میشود، اما از جنبه عملی و در محاکم خانواده طلاق به سه نوع طلاق از جانب زوج، طلاق از جانب زوجه و طلاق توافقی تقسیم میشود.

ماهیت طلاق توافقی

همانطور که از نام این نوع طلاق مشخص می باشد در طلاق توافقی زوجین با یکدیگر به توافقی مشترک جهت ثبت طلاق می‌رسند به این نحو که درخصوص امور مالی از جمله مهریه نفقه و اجرت المثل زوجه و همچنین حق حضانت فرزندان و تصمیم گیری می شود و در جلسه دادگاه در صورتی که صورت جلسه ای در این خصوص تنظیم شده باشد به قاضی شعبه ارائه می گردد و در غیر این صورت قاضی رسیدگی‌کننده توافقات طرفین را مکتوب نموده و به امضای آنها می رساند.
برابر با ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده (در صورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین می توانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتدا در مراکز مذکور مطرح کنند. در صورت عدم انصراف متقاضی از طلاق مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت اتخاذ تصمیم نهایی به دادگاه منعکس می کند) همچنین بر اساس ماده ۲۶ این قانون در خصوص دعوای با خواسته طلاق توافقی دادگاه اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می نماید.

 

لزوم مراجعه به مراکز مشاوره جهت طلاق توافقی

همان طور که در ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده آمده زوجینی که خواهان طلاق توافقی می باشند مکلف شده‌اند ابتدا به مراکز مشاوره مراجعه و گواهی عدم امکان سازش اولیه را از این مراکز دریافت نمایند و از آنجایی که ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات قضایی انجام می شود این دفاتر بدون داشتن گواهی مبنی بر عدم سازش زوجین از مراکز مشاوره تعیین شده از جانب دادگاه خانواده امکان ثبت دادخواست طلاق توافقی را ندارند.

مدت زمان مشاوره طلاق توافقی چقدر است؟

بر اساس آیین نامه ای که در خصوص قانون حمایت خانواده نسبت به موضوع طلاق توافقی صادر گردیده زوجینی که خواهان طلاق توافقی می باشند مکلفند حداقل ۵ جلسه مشاوره را نزد مشاورین مراکز تعیین شده سپری نمایند که حدود ۴۰ روز این اقدام به طول می انجامد چرا که فاصله هر جلسه با جلسه بعدی باید یک هفته باشد اما بسیار پیش می‌آید که طرفین نظر به مشکلات موجود در زندگی مشترک قصد دارند که با سرعت بیشتری پروسه و روند طلاق ایشان طی شده و هر چه زودتر از یکدیگر جدا شوند.

چه اقدامی جهت کاهش زمان طلاق توافقی میتوان انجام داد؟

 قبل از اینکه موضوع مشاوره جهت طلاق توافقی الزامی گردد معمولاً روند طلاق توافقی بین پنج روز تا یک ماه به طول می انجامید اما با الزامی شدن مشاوره ابتدا باید ۴۰ روز پروسه مشاوره طی شود و پس از آن تازه طرفین می توانند اقدام به ثبت دادخواست نمایند که رسیدگی به این دعوا نیز مدت زمانی به طول می انجامد لاکن از آنجایی که وکلای متخصص در امور خانواده که با گروه وکلای مهراد همکاری می نمایند در این زمینه تجربه و مهارت خاصی دارند با به‌کارگیری ترفندی می‌توانند پروسه طلاق شما را کما فی السابق در مدت ۵ الی ۱۰ روز و حتی کمتر انجام دهند و در این روند هیچ نیازی به حضور شما در دادگاه و حتی دفتر طلاق نمی باشد و فقط زوجه جهت انجام تست بارداری یک مرتبه باید به آزمایشگاه مورد تایید دادگاه خانواده مراجعه نماید.

 

 

مدارک مورد نیاز طلاق توافقی

 1) شناسنامه زوجین
 2)کارت ملی زوجین
3) عقدنامه
4) گواهی عدم بارداری
5)گواهی مشاوره که توسط وکلای گروه مهراد اخذ می گردد و نیازی به حضور شما نیست.
6) صورتجلسه توافق زوجین که توسط وکلای گروه تنظیم می گردد.

با فراهم نمودن مدارک موجود و اعطای وکالت به وکلای متخصص گروه وکلای مهراد نهایتاً ظرف مدت ۱۰ روز و بلکه کمتر طلاق شما به ثبت خواهد رسید.

09126761537

02122041850

به این مطلب امتیاز دهید
[کل: 16 میانگین: 4.4]

مقالات مرتبط

برچسب ها:, ,

دیدگاه