اهمیت حضور وکیل در دعاوی خانواده چیست؟
نظر به اهمیت امور خانواده در جامعه و توجهی که همواره قانونگذار و سیاستمداران و رهبران جامعه بر امور خانواده داشتهاند در قانون حمایت خانواده سال ۱۳۹۲ محاکم اختصاصی برای رسیدگی به دعاوی مربوط به خانواده تعیین و وظایف و صلاحیت رسیدگی ایشان نیز مشخص گردید در واقع با این اقدام مربوط به حالت تخصصی به خود گرفت که نیازمند دانش و تجربه خاص در این زمینه می باشد تخصص وکیل خانواده همانطور که محاکم رسیدگی کننده به دعاوی مربوط به امور خانواده اختصاصی شد مکلایی که مستر رسیدگی به پرونده های مربوط به امور خانواده را دارند نیز باید در زمینه افزایش تجربه و دانش خود کوشا بوده و وکیل دادگستری موفق در دعاوی خانواده کسی می باشد که تمامی قوانین و مقررات مربوط به دعاوی خانواده را مطالعه و نسبت به آنها تسلط پیدا کرده و همچنین آرای صادره در خصوص این دعاوی را بررسی نموده باشد.
تجدیدنظر خواهی از دعاوی خانواده
تجدید نظر خواهی از دعاوی مربوط به امور خانواده با توجه به حجم بالای پرونده های ارجاعی در محاکم خانواده و کمبود شعب این دادگاه ها ممکن است قاضی رسیدگی کننده به دعوا تی برای شنیدن صحبت های وکیل دادگستری رسیدگی کننده به پرونده نداشته و متاسفانه بسیار پیش میآید که بدون توجه به لایحه تقدیمی و صحبتهای وکیل در جلسات رسیدگی و پس از آن آرای صادر میشود که مخالف با موازین شرعی و قانونی می باشد در این خصوص وکیل باید در مدت تعیین شده برای تجدید نظر خواهی لایحه تجدیدنظرخواهی خود را آماده و ضمن اعتراض به رای صادره در خصوص دعوای نفقه و یا مطالبه مهریه و اجرت المثل و غیره تجدیدنظرخواهی خود را به عمل آورد تا پرونده به مرجع بالاتر ارسال و توسط قضات با تجربه تری بررسی گردد نمونه ای از لایحه تجدیدنظرخواهی در خصوص دعوای طلاق را جهت استحضار از عزیزان به اشتراک می گذاریم .
.
.
ریاست و مستشاران محترم دادگاه تجدید نظر استان
ضمن عرض سلام
احتراماً بدینوسیله مراتب اعتراض به دادنامه شماره 9909970243200603 در پرونده کلاسه 981115 صادره از شعبه 284 مجتمع قضایی باهنر تهران را در مهلت قانونی و به علت عدم توجه قاضی به دلایل ابرازی و مخالفت رای با موازین شرعی و مقررات قانونی به شرح ذیل به استحضار می رساند.
دادخواستی با خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش در تاریخ 98.6.31 از جانب موکل (زوج) مطرح و به شعبه 284 مجتمع قضایی باهنر تهران ارجاع گردید. تمامی مستندات از جمله آراء صادره در خصوص الزام موکل به پرداخت نفقه و الزام زوج به تمکین جهت بهره برداری به شعبه مذکور ارائه شد. با این وجود قاضی محترم جهت تعیین تکلیف در خصوص حق و حقوق مالی موضوع را به کارشناس ارجاع دادند.
قبل از اعلام نظر کارشناس اینجانب شخصاً با قاضی محترم شعبه صحبت کرده و رای صادره در خصوص الزام به پرداخت نفقه تا تاریخ 1395.10.14 (دقیقاً زمان صدور حکم تمکین) صادره از شعبه 119 مجتمع قضایی با هنر( صفحه 24)و همچنین آراء صادره در خصوص الزام به تمکین که در شعبه 1 دادگاه عمومی حقوقی شهرستان پردیس صادر و در شعبه 30 دادگاه تجدید نظر استان تهران قطعی گردیده (صفحه 25 و26 پرونده) به رویت ایشان رساندم و تاکید داشتم که با توجه به قطعیت حکم الزام به تمکین زوجه و عدم زندگی مشترک طرفین از سال 1387 تا آن زمان قانونا نفقه به زوجه تعلق نمی گیرد و این موضوع نیاز به کارشناسی ندارد. اما قاضی محترم اعلام کردند که نیاز به اصلاح قرار کارشناسی نیست و فقط این مطلب را به اطلاع کارشناس باید برسانیم.
علیرغم اینکه اینجانب و موکل هر دو به کارشناس محترم اعلام نمودیم که نیازی به تعیین نفقه نمی باشد لکن ایشان بر اساس قرار ارجاعی در خصوص نفقه نیز نظر داده اند (صفحه 35 پرونده).
پس از اعلام نظر کارشناسی اینجانب در دو لایحه تقدیمی اصلاح نظر کارشناسی و ضرورت اخذ نظر تکمیلی یا عدم توجه در خصوص نفقه تعیینی را در صفحات 36 مورخ 99.1.16 و 37 مورخ 99.1.25 به قاضی محترم اطلاع دادم و فیش کسر از حقوق بابت نفقه را نیز تقدیم شعبه نمودم (صفحه 23).
در خصوص اجرت المثل نظر به اینکه در لایحه تقدیمی توسط زوجه نیز (صفحه 16 پرونده) اشاره شده است زوجین از سال 1387 زندگی مشترک با یکدیگر نداشته و تعیین مبلغ 16.200.000تومان بابت 13 سال زندگی مشترکی که زوجه شاغل هم بوده و با توجه به شغلشان در منزل نیز درگیر امور تحصیلی دانش آموزان خود بودهاند و عملاً امکان انجام تمامی کارها را در منزل نداشتهاند صحیح به نظر نمی رسد.
لذا از آن مقام محترم تقاضا دارد با توجه به رای صادره در خصوص نفقه زوجه صفحه 24 که نفقه را تا زمان صدور حکم الزام به تمکین یعنی 95.10.14 تعیین نموده و موکل نیز در حال حاضر بر اساس فیش واریزی ارائه شده صفحه 23 پرونده با کسری حقوق در حال پرداخت نفقه می باشد و همچنین نظر به رای بدوی و تجدیدنظر صادره در خصوص دعوای الزام به تمکین علیه زوجه صفحات 25 و 26 که رای به نفع موکل صادر گردیده تقاضای نقض رای بدوی در خصوص پرداخت نفقه و همچنین میزان اجرت المثل و صدور رای مقتضی مورد استدعاست.
با تشکر و تجدید احترام
.
.
گروه وکلای مهراد ضمن همکاری با وکلای با تجربه و با سابقه در زمینه معاون امور خانواده از جمله اثبات نسب طلاق مطالبه مهریه مطالبه نفقه الزام به تمکین و غیره این تضمین را به شما می دهد که در اسرع وقت و با صرف کمترین هزینه نتیجه مطلوب را برای شما به دست آورد.