اهمیت تخصص وکیل
با تخصصی شدن امور و موضوعات در تمامی زمینههای علمی و فنی و حرفهای جامعه بشری رفتهرفته به دنبال این می باشد که در هر امری تحصیلات آکادمیک و تخصصی بودن امور را جا انداخته و در هر زمینهای افرادی دارای تخصص و تبحر جهت بهبود کیفیت در ارائه خدمات تربیت نماید.
بسیاری از رشتههایی که امروزه ما میشنویم در دانشگاه ها تدریس می شود سابقه و تا چندین سال پیش اصلا به عنوان رشته تحصیلی قابل ارائه و تحصیل نبودند اما با توجه به اینکه به علت کثرت جمعیت و کمبود منابع و امکانات امکان آزمون و خطا در کلیه امور باید به حداقل برسد، و بنابراین این امر مستلزم این است که متخصصان حرفه ای در هر زمینه ای تربیت و تحصیل نمایند.
.
.
تخصصی شدن امور حقوقی
همانطور که اشاره کردیم رشتههای جدیدی در دانشگاهها تدریس میشوند که سابقاً وجود نداشتند و یا از زیر مجموعه های رشته های بزرگتر می باشند که سابقاً صرفاً همان رشته های مادر تدریس می شدند اما به علت ضرورت تخصصی شدن امور جهت کاهش آزمون و خطا اندیشمندان به این فکر افتادند که با ایجاد زمینه های آموزشی هدر رفت منابع و امکانات اولیه را به حداقل برسانند. برای مثال در زمینه کشاورزی سابقا اصلاً رشته تحصیلی به عنوان مهندسی کشاورزی وجود نداشت اما با توجه به کمبود منابع آب و جهت جلوگیری از هدر رفت این منابع خدادادی اندیشمندان جامعه به این فکر افتادند که با ایجاد آموزش های تخصصی و تربیت کارشناسان در این زمینه بیشترین بهره وری را از کمترین سطح بتوانند ببرند.
.
.
در زمینه امور حقوقی هم نیز بحث به همین شکل میباشد سابقاً در سدههای گذشته قضات دادگاهها صرفاً با تحصیل امور فقهی می توانستند در محاکم آن زمان قضاوت نمایند و اصلاً شخصی به نام وکیل دادگستری جهت بررسی و رسیدگی پرونده وجود نداشت. اما در سالهای اخیر به علت افزایش پرونده های ارجاعی به دادگاه ها و قانون نویسی و ضرورت تحصیل و تدریس در رشته حقوق، دانشجویان حقوق میتوانستند با اخذ مدرک کارشناسی حقوق پروانه وکالت دریافت نموده و در پروندهها وکالت نمایند. اما رفته رفته و نظر به اینکه مانند سایر امور هر روزه گسترش ابعاد حقوقی نیز با توجه به گسترش مراودات و ارتباطات افزایش پیدا کرده بود رشته های تخصصی در حقوق نیز نمودار شد. برای مثال رشته تخصصی حقوق مالکیت معنوی یا حقوق دریایب یا حقوق آب و خاک رشته هایی می باشد که سابقاً به صورت عمومی و همراه با رشته حقوق عمومی ارائه میشدند اما امروزه کرسی های مشخصی در دانشگاهها جهت تدریس و تحصیل این رشته ها به وجود آمده است. یکی از امور مهم در امور حقوقی بحث ثبت اسناد میباشد.
وکیل ثبتی
قانونگذار به علت ایجاد نظم در جامعه و بهبود روابط افراد در خصوص مالکیت آنها ضرورت ثبت اسناد و املاک را متوجه شده و سازمانهایی مثل سازمان ثبت اسناد و املاک که از زیر مجموعه های آن اداره ثبت شرکتها و اداره ثبت علائم تجاری میباشد به وجود آمد. از آنجایی که نظر به گسترش فعالیتهای تجاری تمایل جهت ثبت شرکتهای تجاری افزایش پیدا کرد با افزایش شرکتهای ثبت شده و لزوم تغییرات و ثبت آنها در اداره ثبت شرکتها لزوم حضور وکیل ثبتی احساس شد وکلایی که در امور ثبت شرکت و علائم تجاری فعالیت می نمایند رشته تحصیلی آنها نیز می تواند حقوق مالکیت معنوی باشد.
.
.
مشخصات وکیل ثبتی
برای اینکه شخصی خود را وکیل ثبتی بداند باید دارای سابقه و تجربه در زمینه امور ثبت شرکتها و همچنین ثبت صورتجلسات تغییرات شرکت را از جمله صورتجلسه افزایش سرمایه و یا کاهش سرمایه همچنین صورت جلسه تعیین مدیران و تغییر آدرس و غیره و همچنین متخصص در امور ثبت برند و علائم تجاری و طرح های صنعتی باشد. معمولا شروع کار با وکلای ثبتی طی همکاری با موسسات می باشد که تخصصا به امور ثبت شرکتها و علائم تجاری میپردازند. پس از اینکه وکیل ثبتی مدتی با این موسسات همکاری نمود در زمینه امور ثبتی تجربه بدست آورده و رفته رفته میتوانند مستقلاً در این زمینه فعالیت نمایند.
انتخاب وکیل ثبتی مناسب
یکی از معضلاتی که افراد درگیر با امور ثبت شرکتها و ثبت برند با آن مواجه هستند موسساتی میباشند که متعهد به قراردادهای خود نیستند. این افراد پس از اینکه به موسسات ثبتی مراجعه می نمایند نظر به ضرورت تسریع در امور ثبتی خود از مدیران این موسسات می خواهند که با سرعت هرچه بیشتر امور ثبتی ایشان را به نتیجه برساند و متاسفانه بعضا مشاهده شده است که برخی از این موسسات بدون در نظر گرفتن ضوابط حقوقی و صرفاً جهت جلب مشتری و جذب ایشان تعهداتی را به مشتریان خود میدهند که امکان وقوع آنها وجود ندارد. از همین رو موکلی که با مراجعه به این موسسات به تعهدهای ایشان امیدوار می باشد وقتی با وضعیت این موسسات مواجه میشود در پی شکایت و احقاق حق خود می باشد.
توصیه ما به شما عزیزان این است که در این زمینه و جهت انجام امور ثبتی خود در صورتی که به موسسه مراجعه می نمایید حتما تاکید داشته باشید که باید با وکیلی که کار شما را انجام میدهد حداقل یک بار به صورت حضوری صحبت کنید چرا که این موسسات مستقلا نمی توانند در ادارات ثبت شرکتها و علائم تجاری ورود پیدا کنند و حتماً باید با وکیل دادگستری قرارداد تنظیم کرده و از طریق ایشان امور ثبتی را انجام دهند. همچنین ترجیحا بهتر است که مستقیم با وکلایی که در زمینه امور ثبتی فعالیت دارند همکاری نمایید.
گروه وکلای مهراد این افتخار را دارد که به علت همکاری با وکلای پایه یک دادگستری که در زمینه امور ثبت شرکتها و ثبت علائم تجاری دارای تجربه و تخصص چند ده ساله می باشند این امکان را برای موکلین خود فراهم آورده که در کوتاهترین زمان و با صرف کمترین هزینه امور ثبتی شما را به نتیجه برساند.